Sommersesong og Ozone Mantra R10

Nå har jeg fått flydd R10’en ca 20 timer. Det jeg kan si er at denne vingen er det råeste jeg har flydd noensinne. Den har utrolige klatreegenskaper og glidetall, spesielt på speed. Sammenlignet med moderne serievinger og åpen klasse (boom5, boom6, FR4, Edge…) drar R10 fra både på hastighet og stig. Jeg har sammenlignet flere ganger og det samme gjentar seg: Jeg havner foran og OVER de andre. Jeg skal ikke nekte for at det er gøy… 🙂 Tross i at den er en åpen klasse vinge føles den håndterbar, men det er ikke slik at jeg slipper bremsene i turbulent luft. Den må konstant flys aktivt. Jeg ville ikke flydd denne vingen hadde det ikke vært for at jeg har 150 timer ila. siste 15 måneder… Samtidig må jeg si at vingen er veldig solid, den klapper ikke så lett og på speed kutter den luften som et barberblad. I kraftig vårtermikk i Hallingdal/Hjartdal (over 4 m/s gjennomsnitt på 60 sekunder) har jeg bare hatt 3 små innklapper, ikke mer enn 30%. Men da har jeg også “tatt” innklappene før de har blitt vesentlig større. En ny opplevelse er måten glideren konverterer turbulens til stig, det gjør at glidetallet er merkbart bedre i turbulent luft, spesielt i motvind. Første gang jeg svingte fikk jeg en slags “flymaskinfølelse” mer enn “leketøyfølelse”. R10 er en flygende Ferrari. Det er enda litt for tidlig å gi en kjempedetaljert beskrivelse men kanskje den kommer når jeg får samlet flere timer i konkurranser i sommer. Apropos konkurranser, 12. juni er det Nordisk mesterskap / NM i Vågå. 10. juli er det prøve-VM i Piadrehita, Spania og i slutten av august er det British Open i St. Andre i Frankrike. Jeg skal være med i alle disse konkurransene dersom det ikke skjer noe uforutsett. I tillegg er det 2 norgescupper, en på Voss i slutten av måneden og en i Hemsedal i midten av august. Det skal bli spennende og lærerikt å fly et slikt råskinn som R10 i større internasjonale konkurranser. Det er bare spørs om det egentlig er noen fordel, siden “alle” nå flyr R10 og de fleste som havner på topp 10 også flyr R10. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *